به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اهواز، آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری امروز در جمع نوجوانان و جوانان معتکف در مسجد ولایت اهواز با تبریک میلاد حضرت امیرالمؤمنین(ع)، گفت: اعتکاف جوانان و نوجوانان، پدیده ایمانی و دستاورد مهم انقلاب اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: فلسفه آفرینش انسان این است که در حد خلافت الله به رشد و کمال برسد. خلافت الله یعنی اینکه از طرف خداوند متعال، جهان هستی و آفرینش را مدیریت کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: کلمه جانشینی یا نمایندگی خدا شاید تعبییر ناقصی برای خلافت الله باشد چرا که خداوند همواره خدایی می کند و آن را واگذار نمی کند منتهی انسان به درجه ای می تواند برسد که با پلکان عبودیت و بندگی خدا، به مدیر اصلی برسد.
آیت الله کعبی با اشاره به آیه قرآنی «وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ» بیان کرد: فلسفه آفرینش که بندگی خداوند تعریف شده، راه خلافت الهی بندگی خداوند متعال است. چگونه به این بندگی برسیم؟ "معرفت، محبت و ارتباط با خداوند".
نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: به دلیل آنکه تمام بندگان نمی توانند به این میزان بندگی برسند، باید با محمد و آل محمد(ص) مرتبط شوند. در دنیا اوج پیشرفت و تحقق تمدن بر پایه حیات طیبه این است که انسان ها در قیاس اجتماعی، سیاسی و مدیریتی، بندگی خداوند متعال را اجرایی و عملیاتی کنند.
وی عنوان کرد: عبادت به معنای خاص داریم که شامل نماز و روزه است و عبادت به معنای عام که در واقع هر کاریی است که در آن نزدیکی به پروردگار و رسیدن به رشد و کمال صورت گیرد. اگر همه کارها در راستای رضایت خداوند متعال باشد براساس عبادت عام بندگی خداوند به شمار می آید.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: عبادت در جنبه دیگر تقسیم بندی نیز شامل فردی و اجتماعی است. عبادتی که در اسلام بسیار توصیه شده، عبادتهای اجتماعی می باشد و آهنگ عبادت در اسلام، آهنگ دسته جمعی است.
آیت الله کعبی با بیان اینکه رشد و کمال انسان در انجام واجبات اجتماعی و سیاسی است، افزود: برخی ها فکر می کنند اگر آهسته بروند و بیایند، کار به کار کسی نداشته باشند، انسان های درست و حسابی هستند در صورتی که مطلوب نیست. انسان های اجتماعی، فعال، پر تلاش و خستگی ناپذیر، تلاش می کنند امور جامعه را اصلاح کنند و حرکت اجتماع را بر مدار بندگی خدا پیش ببرند، چنین انسان هایی، مجاهد فی سبیل الله هستند.
نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: نگاه به بندگی خداوند متعال، نگاهی تمدن محور است. یعنی از راه بندگی خداوند می توانیم تمدن سازی کنیم. از این منظر براساس فرمایشات رهبرمعظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، زیرساخت تمدن سازی نیز خودسازی است و خودسازی فردی و اجتماعی مقدمه ای برای جامعه پردازی است.
انتهای پیام/
نظر شما